Till innehållet

H-huset i Vasa

24.2.2023 Allmänt

Endoskopierna koncentreras till skopienheten i H-huset

Flytten av den specialiserade sjukvårdens vårdavdelningar till H-huset fortsätter på Vasa centralsjukhus i Sandviken. Vecka 10 är det dags för de kirurgiska och inremedicinska poliklinikerna, åtgärdsenheten och skopienheten att flytta in i de nya lokalerna.
6.2.2023 Inlägg

Bäddavdelningarnas flytt till H-huset inleds

Förutom dialysavdelningen flyttar också de kirurgiska bäddavdelningarna, avdelningen för inremedicin och neurologi och avdelningen för cancer- och blodsjukdomar till det nya H-huset i februari. Alla dessa avdelningar har även tidigare funnits på Vasa centralsjukhus område. Flytten till de nya utrymmena är efterlängtad och förväntas förbättra trivseln hos både kunderna och personalen.
24.11.2022 Inlägg

Verksamheten på hälsostationerna i Vasa flyttar till nya H-huset

Hälsostationerna i Vasa inleder sin verksamhet i det nya H-huset i mitten av december. All verksamhet på Kyrkoesplanaden upphör och läkar- och skötarmottagningarna flyttar till den nya byggnaden på centralsjukhusets område. Kyrkoesplanadens verksamhet flyttar till H-huset stegvis via Dammbrunnens hälsostation. Jourmottagningen flyttar sist.
18.10.2022 Allmänt

Konsthelheten i Vasa centralsjukhus H-byggnad är nu klar

Konsthelheten i Vasa centralsjukhus nya H-byggnad är nu färdig. Arbetet inleddes med att utarbeta ett konstprogram för sjukhuset under år 2020, där man fastställde mål och tyngdpunkter för konsten. Konstprojekten har pågått under åren 2021–2022 och helheten blev färdig inom den planerade tidtabellen och den fastställda budgeten. Konsten i H-byggnaden består av 9 beställda verk –allt från keramik till väggmålningar, fototryck samt verk deponerade ur samlare Pekka Linds samling.