Till innehållet

H-huset i Vasa

24.11.2022 Inlägg

Verksamheten på hälsostationerna i Vasa flyttar till nya H-huset

Hälsostationerna i Vasa inleder sin verksamhet i det nya H-huset i mitten av december. All verksamhet på Kyrkoesplanaden upphör och läkar- och skötarmottagningarna flyttar till den nya byggnaden på centralsjukhusets område. Kyrkoesplanadens verksamhet flyttar till H-huset stegvis via Dammbrunnens hälsostation. Jourmottagningen flyttar sist.
18.10.2022 Allmänt

Konsthelheten i Vasa centralsjukhus H-byggnad är nu klar

Konsthelheten i Vasa centralsjukhus nya H-byggnad är nu färdig. Arbetet inleddes med att utarbeta ett konstprogram för sjukhuset under år 2020, där man fastställde mål och tyngdpunkter för konsten. Konstprojekten har pågått under åren 2021–2022 och helheten blev färdig inom den planerade tidtabellen och den fastställda budgeten. Konsten i H-byggnaden består av 9 beställda verk –allt från keramik till väggmålningar, fototryck samt verk deponerade ur samlare Pekka Linds samling.
2.9.2022 Allmänt

Vasa centralsjukhus nya sjukhusbyggnad H-huset har tagits emot

Alliansen Bothnia High 5 har nu slutfört H-husets byggfas. Alliansparterna överlät sjukhusbyggnaden till representanterna för samkommunen Österbottens välfärdsområde måndagen 22.8.2022. Alliansen slutför ännu en del mindre arbeten på området och i byggnaden.