Till innehållet
Allmänt

Fick du det här textmeddelandet? Via meddelandet kan du anmäla dig till ditt mottagningsbesök

Bilden illustrerar hur det sms kunden får är och vilken service länken i meddelandet leder till.

Till en del av Österbottens välfärdsområdes tjänster kan man anmäla sig via automater, nu går det också att anmäla sig via mobilen till dessa samma tjänster. Anmälningsautomaterna används redan i bland annat H-huset och munhälsovården i Vasa och under året kommer fler enheter att börja använda systemet.

90 minuter före mottagningsbesöket får du följande textmeddelande: ”Anmäl dig till välfärdsområdets mottagning. Ilmoittaudu hyvinvointialueen vastaanotolle”

Meddelandet innehåller en länk till anmälningstjänsten, dit du loggar in med de fyra sista tecknen i personbeteckningen. Textmeddelandets avsändare är ”ÖVPH”. Länken tar dig till systemet Axel Health.

Det går också fortfarande att anmäla sig vid anmälningsautomaten.

OBS! Mobil-självanmälan har tillfälligt tagits ur bruk 18.3.2024. Meddelanden har felaktigt skickats till personer som inte har en bokad tid utan även för t.ex. en telefontid. Systemleverantören utreder problemet och tjänsten kommer att återaktiveras när det är löst. Vi ber om ursäkt för de felaktiga meddelandena och besväret för våra kunder!

Skärmbilderna på bilden illustrerar hur det mobila registreringssystemet ser ut på en telefon.
När en professionell bjuder in en patient blir informationen både som textmeddelande och i webbläsarfönstret om du har använt mobilappen för att anmäla dig.