Till innehållet

För alla kunder

Gör en symtombedömning på nätet 24/7

Bedöm dina symtom genom att göra en symtombedömning på Omaolo. Symtombedömningen kopplar dig vid behov vidare till vårdpersonalen inom vårt välfärdsområde och möjliggör tidsbokning.

Läs mera om Omaolo
Boka eller avboka tid till hälsovårdstjänster

Du kan boka, avboka, flytta eller granska dina tider elektroniskt i vissa situationer. Digital tidsbokning används för tillfället inom primärvården.

Läs mera om digital tidsbokning
Boka tid till provtagning (Fimlab)

Vi tar prov på laboratoriet och gör de undersökningar som läkaren har begärt på basen av remisser. Det finns flera provtagningsställen och du väljer det verksamhetsställe som passar dig bäst.

Till laboratoriets tidsbokning
Terapinavigatorn

Om du behöver hjälp med din ork och att hantera och utvärdera symtom på psykisk ohälsa, fyll i terapinavigatorn. Terapinavigator påskyndar starten av vården. Tjänsten är avsedd för personer över 18 är.

Läs mera om Terapinavigatorn
Videomottagning

Du kan besöka videomottagningen i vissa situationer där ett fysiskt möte inte behövs. Videomottagningen är ett bra alternativ till exempel när avståndet är långt. Du kan delta i mottagningen på vilken lugn plats som helst via din telefon, dator eller pekplatta.

Läs mera om videomottagning
Digitala blanketter

Med digitala blanketter kan du få ditt ärende handlagt snabbt och enkelt, oavsett tid och plats. Här hittar du våra tillgängliga digitala blanketter.

Här hittar du våra digitala blanketter
Delta och följ din vård inom specialsjukvården

Mobilapplikationen är ett alternativ för patienter som vill använda en elektronisk servicekanal och som redan har ett vårdförhållande vid en enhet som använder applikationen. Applikationerna används vid vissa enheter inom specialsjukvården.

Läs mera om mobilapplikationer

Välj kommun där du vill uträtta dina ärenden

Nationella servicekanaler

MittKanta

I MittKanta ser du hälso- och sjukvårdsuppgifter och så småningom uppgifter om sociala tjänster. Du kan också begära att recept förnyas eller spara ett livstestamente.

Till MittKanta
Omaolo

Fyll i symtombedömningen i Omaolo, du kan få egenvårdsråd och vid behov få kontakt med vårdpersonalen inom sjukvården. Du kan också göra hälsogranskning och delta i välbefinnandecoachningar. Omaolo symtombedömningen är till för över 15-åringar.

Till Omaolo
Psykporten

Den offentliga hälsovårdens pålitliga webbtjänst för psykiskt välmående.

Till Psykporten
Folkpensionsanstalten

Folkpensionsanstalten (FPA) stöder dig i olika livssituationer.

Till MittFPA
Information och service åt familjer

Omaperhe.fi hjälper dig att hitta information som är relevant för din familjs situation, till exempel om graviditet eller förlossning, barnets utveckling, föräldraskap eller relationer. Du kan också få rekommendationer om tjänster i det område där du bor.

Till Omaperhe
Normaali.fi

Behöver du hjälp med att hantera livets bekymmer och din ork? På webbplatsen Normaali.fi kan du chatta anonymt med en professionell måndag och onsdag kl. 15-17 och fredag kl. 11-13. På webbplatsen finns också videor som ger kamratstöd och information om bland annat utmaningar med psykisk hälsa, parrelationer, utseende, hälsa och andra dilemman i livet. Tjänsten riktar sig särskilt till unga.

Till Normaali.fi
Enjaksa.fi

Behöver du hjälp med att hantera livets bekymmer och din ork? På webbplatsen Enjaksa.fi kan du chatta anonymt med en professionell måndag, onsdag kl. 15-17 och fredag kl. 11-13. På webbplatsen finns också videor som hjälper dig att hitta kamratstöd och information om bland annat utmaningar med psykisk hälsa, vardagsorken, parrelationer och barnrelaterade bekymmer. Tjänsten riktar sig särskilt till föräldrar.

Till Enjaksa.fi