Uträtta dina ärenden på nätet
Du kan sköta många ärenden som är relaterade med hälsa och välbefinnande digitalt. På den här sidan hittar du våra digitala servicekanaler.

För alla kunder
Bedöm dina symtom genom att göra en symtombedömning på Omaolo. Symtombedömningen kopplar dig vid behov vidare till vårdpersonalen inom vårt välfärdsområde och möjliggör tidsbokning.
Läs mera om OmaoloChat är en elektronisk tjänstekanal där du snabbt kan få kontakt med en professionell. Chat är en alternativ kontaktkanal till telefonservicen. Vissa chattkanaler kräver stark autentisering.
Läs mera om chatt-tjänsterDu kan boka, avboka, flytta eller granska dina tider elektroniskt i vissa situationer. Digital tidsbokning används för tillfället inom primärvården.
Läs mera om digital tidsbokningVi tar prov på laboratoriet och gör de undersökningar som läkaren har begärt på basen av remisser. Det finns flera provtagningsställen och du väljer det verksamhetsställe som passar dig bäst.
Till laboratoriets tidsbokningOm du behöver hjälp med din ork och att hantera och utvärdera symtom på psykisk ohälsa, fyll i terapinavigatorn. Terapinavigator påskyndar starten av vården. Tjänsten är avsedd för personer över 18 är.
Läs mera om TerapinavigatornI socialvårdens digitala servicekanal kan du fylla i socialvårdsansökningar och -anmälningar samt läsa vissa socialvårdshandlingar, såsom beslut. Du kan också se räkningar som skickats till din bank.
Läs mera om digitala socialvårdstjänsterDu kan besöka videomottagningen i vissa situationer där ett fysiskt möte inte behövs. Videomottagningen är ett bra alternativ till exempel när avståndet är långt. Du kan delta i mottagningen på vilken lugn plats som helst via din telefon, dator eller pekplatta.
Läs mera om videomottagningMed digitala blanketter kan du få ditt ärende handlagt snabbt och enkelt, oavsett tid och plats. Här hittar du våra tillgängliga digitala blanketter.
Här hittar du våra digitala blanketterMobilapplikationen är ett alternativ för patienter som vill använda en elektronisk servicekanal och som redan har ett vårdförhållande vid en enhet som använder applikationen. Applikationerna används vid vissa enheter inom specialsjukvården.
Läs mera om mobilapplikationerNär du har fått ett beslut om vårdmaterial från den enhet som ansvarar för din vård, kan du beställa materialet via portalen palse.fi enligt de instruktioner du fått.
Gå till palse.fiBehöver du stöd med vardagens utmaningar, men du är inte säker på vilken tjänst som passar dina behov? Du kan använda det digitala formuläret Be om hjälp för en barnfamilj för att skicka in en kontaktbegäran också anonymt. Vårt klientrådgivningstjänst återkommer inom 3-5 arbetsdagar och hjälper dig att hitta rätt stöd.
Fyll i Be om hjälp -blankettenI välmåendeguiden hittar du information samt kommuners, organisationers och välfärdsområdets tjänster som stöder hälsa och välmående. Där finns också verktyg för självbedömning och egenvårdsprogram.
Gå till välmåendeguidenVälj kommun där du vill uträtta dina ärenden
Bedöm dina symtom genom att fylla i frågeformuläret för självbedömning. Du kommer att få en bedömning av din situation och vårddirktiv som är rätt för dig. Vid behov får du kontakt men en professionell digitalt. Tjänsten är tillgänglig 24/7 och är avsedd för invånare över 15 år.
OmaoloDu kan påbörja en chattkonversation med en professionell om du behöver vägledning, råd eller en bedömning av dina vårdbehov. Chat är en alternativ kontaktkanal till telefonservicen. Vissa chattkanaler kräver stark autentisering. Du hittar chatten i högra nedre hörnet.
Chattkonversation med en professionellI tjänsten ser du dina kommande tidsbokningar. Du kan flytta och avboka besök och telefontider till en del av primärvårdens tjänster. Inloggningen kräver stark autentisering.
Hälsovårdens tidsbokningBottenhavets Hälsas digihälsostation erbjuder en snabb vårdåtkomst enligt kundens egna behov.
DigihälsostationI tjänsten ser du dina kommande tidsbokningar, du kan fylla i förhandsuppgifter och avboka en del av dina tidsbokningar. Du kan också boka tid för periodiska hälsoundersökningar för ditt barn här.
Munhälsovårdens tidsbokningPå basen av remisser tar vi prov på laboratoriet och gör de undersökningar som läkaren har begärt. Det finns flera provtagningsställen och du väljer det verksamhetsställe som passar dig bäst.
Fimlab - tidsbokningOm du behöver hjälp med din ork och att hantera och utvärdera symtom på psykisk ohälsa, fyll i terapinavigatorn. Terapinavigator påskyndar starten av vården.
Till terapinavigatornHär kan du beställa klamydia - och gonorrétest hem. Inloggningen kräver stark autentisering.
Test för könssjukdomar hemmaHär hittar du digitala blanketter.
Digitala blanketter
Här kan du anslut dig till videomottagningen. Innan du kan gå med i videomottagningen behöver du en mottagningstid.
Instruktioner för videobesök
I tjänsten kan du läsa meddelanden som yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården skickat till dig, kontrollera och uppdatera dina egna uppgifter och kontrollera Marevan-dosering.
Kontrollera din hälsoinformationOm du är mellan 13 och 19-år och behöver hjälp med att hantera och utvärdera symtom på psykisk ohälsa, fyll i terapinavigatorn för unga – Navi för ungdomar. Terapinavigator påskyndar starten av vården.
Navi för ungdomar
Här kan du anslut dig till videomottagningen. Innan du kan gå med i videomottagningen behöver du en mottagningstid.
Instruktioner för videobesök
Nationella servicekanaler
I MittKanta ser du hälso- och sjukvårdsuppgifter och så småningom uppgifter om sociala tjänster. Du kan också begära att recept förnyas eller spara ett livstestamente.
Till MittKantaFyll i symtombedömningen i Omaolo, du kan få egenvårdsråd och vid behov få kontakt med vårdpersonalen inom sjukvården. Du kan också göra hälsogranskning och delta i välbefinnandecoachningar. Omaolo symtombedömningen är till för över 15-åringar.
Till OmaoloDen offentliga hälsovårdens pålitliga webbtjänst för psykiskt välmående.
Till PsykportenFolkpensionsanstalten (FPA) stöder dig i olika livssituationer.
Till MittFPAOmaperhe.fi hjälper dig att hitta information som är relevant för din familjs situation, till exempel om graviditet eller förlossning, barnets utveckling, föräldraskap eller relationer. Du kan också få rekommendationer om tjänster och evenemang i det område där du bor.
Till OmaperheOmahelpperi.fi hjälper dig som ungdom att hitta omfattande innehåll om bland annat psykiskt och fysiskt välbefinnande, relationer, inlärning, droger och kriser. Du kan även hitta tjänster i det område där du bor.
Till OmahelpperiBehöver du hjälp med att hantera livets bekymmer och din ork? På webbplatsen Normaali.fi hittar du videor som ger kamratstöd och information om bland annat utmaningar med psykisk hälsa, parrelationer, utseende, hälsa och andra dilemman i livet. Tjänsten riktar sig särskilt till unga.
Till Normaali.fiBehöver du hjälp med att hantera livets bekymmer och din ork? På webbplatsen Enjaksa.fi hittar du videor som hjälper dig att hitta kamratstöd och information om bland annat utmaningar med psykisk hälsa, vardagsorken, parrelationer och barnrelaterade bekymmer. Tjänsten riktar sig särskilt till föräldrar.
Till Enjaksa.fi