Till innehållet

I applikationen finns information om åtgärder eller tidsbokningar, vårdanvisningar och påminnelser samt meddelanden och blanketter för uppföljningen av behandling. Det gamla systemet med brev i pappersformat kvarstår ännu som ett parallellt system. Patienten får själv välja vilket system hen vill använda.

Obs! Alla enheter använder inte mobilapplikationen. Om enheter har applikationen i bruk, får patienten en inbjudan till den från vårdpersonalen. Inbjudan skickas via textmeddelande och leder direkt till applikationsbutiken. Därifrån laddas applikationen ner på telefonen via en kod eller stark identifiering.

ÖVPH Hjälpare

Kuvituskuva sitä, miltä Helppari-sovellus näyttää Android- ja Apple -puhelimissa.
  • Hjälpare fungerar på både finska och svenska.
  • Applikationen gör det enklare för patienten att förbereda sig för åtgärden. Det gör också lättare och smidigare att kommunicera med vårdenhet.
    • I applikationen skapas en vårdväg med tidsplan för patienten. Genom att följa den får patienten all information hen behöver vid precis rätt tidpunkt.
    • Applikationen påminner till exempel om när det är dags att börja fasa och ta läkemedlet.
  • Applikationen laddas ner på telefonen från applikationsbutiken.

För att applikationen ska kunna användas behöver patienten en smarttelefon (Android/iOS) eller en surfplatta (iPad) och internetanslutning. Patienten kan ladda ner applikationen i sin mobila enhet gratis från applikationsbutiken under namnet ÖVPH Hjälpare. Patienten kommer in på sin vårdväg med den personliga aktiveringskod hen fått av en  vårdpersonal eller via stark identifiering genom suomi.fi (nätbankuppgifter).

BuddyCare

Kuvituskuva sitä, miltä BuddyCare-sovellus näyttää Android- ja Apple -puhelimissa.

För att applikationen ska kunna användas behöver patienten en smarttelefon (Android/iOS) eller en surfplatta (iPad) och internetanslutning. Patienten kan ladda ner applikationen i sin mobila enhet gratis från applikationsbutiken under namnet BuddyCare. Patienten kommer in på sin vårdväg med den personliga aktiveringskod hen fått av en  vårdpersonal.