Till innehållet
Allmänt

Skötar- och läkarmottagningarna i Gerby och Korsnäståget flyttar till andra hälsostationer 

Läkar- och skötarmottagningarna i Gerby och Korsnäståget kommer tillfälligt att flytta till Kyrkoesplanadens och Dammbrunnens hälsostationer innan de slutligen flyttar in i det nya H-huset vid centralsjukhuset.

Gerbys mottagningar till Kyrkoesplanaden och Korsnästågets till Dammbrunnen  

Måndagen den 12 september flyttar läkar- och skötarmottagningen i Gerby till Kyrkoesplanadens hälsostation på adressen Kyrkoesplanaden 26. Från Korsnäståget går flytten till Dammbrunnens hälsostation på adressen Dammbrunnsvägen 4. Rådgivningen och mun- och tandhälsan stannar tills vidare kvar i Gerby och Korsnäståget. Mottagningen för patienter med luftvägsinfektion fortsätter i vanlig ordning på Dammbrunnens hälsostation.  

Orsaken är den stundande flytten till det nybyggda H-huset på centralsjukhusområdet. Planen är att servicen flyttar till Sandviken kring årsskiftet.  

– Vi behöver tid för att förbereda flytten. Vi ska flyttstäda och gå igenom vad vi ska ta med till de nya lokalerna. Dessutom ska vår personal få lära känna de nya arbetsutrymmena och få inskolning i nya apparater, berättar avdelningsskötare Marlene Vägar.  

Tidsbokning fortsättningsvis via kundservicecentralen

Kundservicecentralen som har hand om bedömning av vårdbehovet, tidsbokning och rådgivning kan nås på nummer 06 218 9000. Om du i samband med en tidigare tidsbokning inte informerats om att mottagningen flyttat till en ny adress kommer vi att kontakta dig.  

Efter den tillfälliga vistelsen i Dammbrunnen och på Kyrkoesplanaden kommer mottagningarna att flytta till Sandviken och H-huset, där personalen och kunderna får nya och moderna lokaler.  

– Vi hoppas att vi får komma till ändstationen på centralsjukhusområdet senast i början av vintern, konstaterar Vägar.