Till innehållet

Delta och påverka

Påverkansorganen har möjlighet att påverka planering, beredning, genomförande och uppföljning inom olika verksamheter i välfärdsområdet i frågor som är betydelse för barnen, de unga, de äldre eller personer med funktionsnedsättning och med hänsyn till de tjänster dessa befolkningsgrupper behöver. Dessutom har de möjlighet att påverka utvecklingen av delaktighet och hörande i välfärdsområdet.

I Österbottens välfärdsområde har vi tillsatt fyra klientråd där medlemmarna får ta ställning till hur kundorienteringen och kundens synpunkt borde tas i beaktande i välfärdsområdets verksamhet. Råden tar även fram förslag till hur servicen kunde göras mer användarvänlig. Klientråden fungerar dessutom som ett forum för personalens representanter där de kan ställa frågor till kunderna när de ska utveckla och bedöma servicen i välfärdsområdet.

Delaktighetsplanen för Österbottens välfärdsområde syftar till att beskriva och främja delaktigheten för invånarna i Österbotten …

Vi i välfärdsområdet samarbetar med olika serviceproducenter, andra välfärdsområden, läroinrättningar, kommuner, församlingar och organisationer. På dessa webbsidor berättar vi om organisationssamarbetet, organisationsbidrag, erfarenhetsexperter och Olka-verksamheten. Genom organisationssamarbetet vill vi främja invånarnas och organisationsaktörernas möjligheter att få information, möjligheter att påverka, välbefinnande, hälsa, säkerhet och delaktighet.

I Österbottens välfärdsområde vill vi utveckla erfarenhetskompetensen i samarbete med organisationer och övriga aktörer i regionen. Vi är intresserade av att använda erfarenhetskunskap och -kompetens i all vår service och utvecklingsverksamhet.

OLKA-verksamheten genomförs som ett samarbete mellan Österbottens Föreningar rf och Österbottens välfärdsområde.