Till innehållet
Allmänt

Möjligheterna att använda den elektroniska tidsbokningen utvidgas i Österbottens välfärdsområde

En kvinna kollar välfärdsområdets hemsida via mobiltelefon.
Tid till skötarmottagningar kan bokas till de flesta social- och hälsocentralerna i Österbottens välfärdsområde via välfärdsområdets nättjänst. I juni utvidgades den elektroniska tidsbokningen till Malax och Korsnäs.

Med den elektroniska tidsbokningen avser man de tidsbokningar som görs via webben. I de flesta kommuner i välfärdsområdet har man redan tidigare kunna boka tider elektroniskt, men nu inför sommaren utvidgades tjänsten till även Malax social- och hälsocentral och sjukskötarmottagningen i Korsnäs.

För tillfället kan man boka en tid till skötarmottagningen då man till exempel behöver få stygn borttagna, öronen spolade eller bli vaccinerad. De lediga tiderna i kommunerna hittas på välfärdsområdets webbplats.

Överskötare Camilla Mäkinen berättar att det i sommar finns färre tider att boka, eftersom verksamheten på hälsocentralerna är reducerad. Men i höst kommer det igen att finnas mer tider som kan bokas elektroniskt.

– Det finns fortfarande skillnader kommuner emellan, men vi utvecklar och förenhetligar vår elektroniska bokningstjänst hela tiden, säger Mäkinen.

Den elektroniska tidsboknings hittas på välfärdsområdets webbplats första sida via länken Våra elektroniska tjänster. Men även webbplatsens chattbot kan hjälpa kunden att hitta den elektroniska tidsbokningen.

Undvik köer, boka tid via webben

På kundservicecentret kan det tidvis vara rusning.

– Uppringare som behöver tider för exempelvis stygnborttagning eller vaccinationer behöver nödvändigtvis inte vänta i kö, för en del kanske hittar en passlig tid bland våra lediga tider, säger Mäkinen

– Ring kundservicecentret om du inte via webben kan boka en tid som passar dig.

Kundservicecentret där personalen bedömer vårdbehovet nås på telefonnummer 06 218 9000.