Till innehållet

Nu kan du även avboka polikliniktider inom Vasa centralsjukhus.

Avbokningen kan göras digitalt vid följande polikliniker:
lungpolikliniken, kirurgiska polikliniken och neurologiska polikliniken

Avboka din tid via länken nedan, senast en vardag före den reserverade tiden. Operationstider kan inte avbokas digitalt.

Avboka tid till polikliniken

Än så länge finns det kommunspecifika skillnader i omfattningen av den digitala tidsbokningen. I alla våra kommuner kan du boka tid till vissa funktioner inom primärvården och avboka tid elektroniskt. I vissa tjänster är det också möjligt att flytta och granska bokningar som redan gjorts. Du kan se vilka funktioner som är tillgängliga för dig i din kommuns e-tjänst.

I vissa tjänster identifierar man sig med nätbankskoder eller mobilcertifikat. En del tidsbokningstjänster fungerar utan identifiering.

Välj kommun där du vill uträtta dina ärenden

Klienter inom hälso- och sjukvården

Du använder eHälsovårdstjänsten, som kräver stark autentisering för att logga in. När du har loggat in hittar du närmare bruksanvisningar på tjänstens ingångssida.

Om du bor i Vasa eller Laihela kan du nu boka en telefontid för icke brådskande vårdbedömning till nästa vardag. Skötaren ringer upp dig på det nummer du uppgivit i samband med bokningen.

De bokningsbara tiderna infaller mellan tisdag och torsdag. Tiderna öppnas i systemet kl. 16 dagen innan. Exempelvis så är tisdagens tider bokningsbara efter kl. 16 på måndag.  Om ditt ärende är brådskande, ring vårdbehovsbedömningen under tjänstetid.

Denna tjänst utvidgas stegvis till hela välfärdsområdet.

Klienter hos munhälsovården i Vasa

Du använder Medborgarnas hälsovårdstjänst, som kräver stark autentisering för att logga in. Klicka på Boka en ny tid i tjänstenoch välj det lämpligaste alternativet i menyn. Tjänsten vägleder dig i vad du ska göra.

Du använder den elektroniska tidsbokningstjänsten. Tjänsten ber om dina personuppgifter, men det kräver inte stark autentisering. Tjänsten guidar dig steg för steg om hur du ska gå tillväga när du bokar tid.

Korsholm och Vörå
Närpes
Malax och Korsnäs

Du använder Medborgarnas hälsovårdstjänst, som kräver stark autentisering för att logga in. I tjänsten kan du uträtta ärenden för barn under 12 år. Om barnet är 12 år eller äldre, behöver barnet egna bankkoder eller mobilcertifikat för att kunna använda tjänsten. Klicka på Boka en ny tid i tjänstenoch välj det lämpligaste alternativet i menyn. Tjänsten vägleder dig i vad du ska göra.

I tjänsten kan du också ansluta dig till videomottagningen om du har fått en tidsbokning av en yrkesperson. Läs anvisningarna för videomottagning.

Jakobstad, Pedersöre, Larsmo, Nykarleby och Kronoby
Kaskö
Kristinedstad

Om du använder tjänsten från en dator på en offentlig plats, kom ihåg att logga ut från tjänsten och rensa webbläsarens cacheminne och historik. Dessutom måste du stänga webbläsaren och ta bort eventuella bilagor som du har sparat på datorn.     

Läs dataskyddsbeskrivningen för tjänsten