Till innehållet
Coronavirus

Nytt coronavaccin tas i bruk i Österbotten nästa vecka


På vaccinationspunkterna inom Österbottens välfärdsområde tar man under nästa vecka i bruk ett nytt coronavaccin, Nuvaxovid. Nuvaxovid coronavaccin rekommenderas till personer som av någon anledning inte kunnat eller velat ta de övriga tillverkarnas coronavaccin.

Vaccinet har försäljningstillstånd för vaccinering av 18 år fyllda personer och äldre som första och andra vaccindos. Vaccinpreparatet kan även ges till de personer som tidigare fått andra tillverkares coronavaccin. Grundvaccinationsserien består av två doser och det rekommenderade dosintervallet är 6-12 veckor.


Kommande vaccinationsdagar och tidsbokning

Nuvaxovid vaccinet ges på särskilda vaccinationsdagar vilka meddelas om på förhand. Nästa vecka, torsdagen den 17.3, ges vaccinpreparatet på flera av Österbottens välfärdsområdes vaccinationspunkter.  På vaccinationspunkterna i Malax och Korsnäs ges däremot Nuvaxovid vaccinet avvikande från övriga kommuner onsdagen den 16.3.

Om man vill ta Nuvaxovid vaccinet bör man boka tid på förhand, antingen via elektronisk tidsbokning eller per telefon. Om man inte hittar en Nuvaxovid vaccinationstid för den egna boendeorten från tidsbokningssystemet så kan man boka tid per telefon.