Till innehållet

Vårdpersonal

Vi erbjuder sommarjobb för sjukskötare, hälsovårdare, närvårdare, barnmorskor, röntgenskötare, fysioterapeuter, laboratorieskötare och sjukhuspraktikanter inom sjukvård, äldreomsorg och hemvård.

För sommarvikariaten som närvårdare beaktar vi även sjukskötarstuderande i början av sina studier samt socionomstuderande för arbete inom servicen för personer med funktionsnedsättning.

Du som är under 18 år och kanske just har påbörjat dina vårdstudier eller är intresserad av vård och omsorg kan också hitta ditt sommarjobb hos oss. I vissa uppgifter inom äldreomsorgen kan man jobba redan då man har fyllt 16 år. Kom och diskutera med oss!

Akutvård

Vi söker sommarvikarier för akutvårdare! Placering sker enligt behov på våra nio olika platser runt om i Österbotten (Kristinestad, Laihela, Malax, Korsholm, Närpes, Jakobstad, Nykarleby, Vasa och Vörå).

Vi förutsätter att du har minst C1-körkortsklass och en ikraftvarande basnivå- eller vårdnivå tillstånd senast före arbetet inleds. Vi värdesätter arbetserfarenhet inom akutvården. Vi noterar i ansökan även YH-studerande enligt vissa krav.

Läkare

Socialvårdens personal

Vi erbjuder sommararbete till socionomer, socialarbetare och närvårdare inom socialvårdens enheter. Till socialvården hör funktionshinderservice, mental- och missbruksvården samt barn- och familjearbete. Hos oss hittar du ett brett urval av arbetsplatser på olika enheter runt om i Österbotten.

Socionomer och socialarbetare har utöver vårdarbete också möjlighet att arbeta inom bland annat vuxensocialarbete och barnskyddet.

Sekreterartjänster

Vid Österbottens välfärdsområde arbetar ca 300 sekreterare på olika enheter i hela området. För sommarperioden behöver vi nu förstärkning till vårt team. Vill du bli en av våra sommarsekreterare?

Observera att arbetet kräver att du har fyllt 18 år.

Fastigheter, teknik och IT

Kom och sommarjobba hos oss med fastighetsunderhåll och -service, säkerhets- och stafettservice eller med sjukhusteknik.

Sommarjobb inom fastighetsunderhåll och -service innebär arbete med fastighetsunderhåll både ute och inne, gräsklippning och skötsel av planteringar samt service och underhåll av fastighetstekniska system.

Sommarjobb inom säkerhets- och stafettservice innebär arbete som vaktmästare eller stafett samt arbete i linneförrådet.

Sommarjobb inom sjukhusteknik inkluderar service av medicinsk apparatur, upprätthållande av servicedokumentation samt underhåll och installationer av kommunikationsapparatur (TV, telefoner, kameror mm.).