Till innehållet
Allmänt

Kundapoteket öppnar i H-huset i Vasa

Vaasan 8. apteekki avataan H-talossa
Den första servicen i det nya H-huset i Vasa öppnar måndagen den 4 juli då Vasas 8:e apotek börjar välkomna sina kunder. Apoteket är öppet för alla.

Vid byggandet av tjänsten och sortimentet har det tagits hänsyn till vilka produkter och läkemedel som efterfrågas inom just det här området.

– Jag har frågat till exempel läkare vilka mediciner och förband som skulle vara bra att ha på lager. De vet för tillfället bäst vad som behövs mest här, berättar apotekaren Samuli Ojala.

Ojala har en lång bakgrund inom apoteks- och läkemedelsbranschen och tack vare det har han en känsla för hur det löns att bygga upp utbudet då apoteket finns nära ett sjukhus.

– Jag kan gissa vad det är för produkter som efterfrågas i den här typen av miljö, men att uppskatta mängderna blir lättare först när verksamheten kommer igång ordentligt.

Apotekaren Samuli Ojala

Betala smidigt vid självbetjäningskassan

För att det ska gå så smidigt som möjligt att sköta ärenden har kundapoteket även en självbetjäningskassa. Självbetjäningskassan underlättar för både anställda och kunder, för i början kommer apoteket utöver apotekaren att ha en farmaceut och teknisk personal.

Självbetjäningskassan har begränsningar för kundens ålder och inköp av läkemedel. Det finns köpbegränsningar på till exempel värkmedicin och man kan inte köpa mer än det som lagstiftningen tillåter. Vid köp av åldersbegränsade produkter, som nikotinprodukter, kommer en anställd att kontrollera kundens ålder.

Det visuella utseendet kommer att kompletteras

Apotekets fasad kommer ännu att ändra, eftersom illustrationer planeras för fönstren. Dörrarna kommer också att tejpas.

– Vi kommer att sätta skyltar utanför dörrarna på måndag. De berättar att vi är här, även om apotekets slutliga utseende saknas, ler Ojala.

Öppettider

Mån-fre 8–18

Lö 10–16

Ingången till apoteket finns nära sjukhusets huvudentré. Från H-huset nås apoteket även inre vägen.