social- och hälsovårdsservice
Projektbyrån påbörjade sin verksamhet i januari 2022 i samband med att Österbottens Välfärdsområde startade. Tanken är att både större och mindre utvecklingsprojekt ska finnas samlade vid projektbyrån och målsättningen är att projektbyråns verksamhet ska stödja utvecklingsarbetet i organisationen. Via projekten utvecklas nya metoder och processer som i slutändan ska ge klienterna och patienterna bättre service och vård.
Utvecklingschef Pia Nyman berättar i artikeln om Enheten för forskning, utveckling och innovationer (FUI). ”Vi sporrar till innovativa lösningar inom vårt välfärdsområde och skapar nätverk både inom organisationen och utanför. Vi är i detta nu sex personer som jobbar i teamet och FUI hör under förvaltningsområdet Strategi och kontaktytor” skriver Pia Nyman.
Trygghetstelefoner i Österbottens välfärdsområde drabbades av omfattande störningar mellan tisdag och natten mot onsdag.
I Samkommunen för Österbottens Välfärdsområde finns fem regionala servicechefer, Johanna Skarper, Annika Ikkala-Västi, Åsa Nyberg-Sundqvist, Tarja Koukkunen och Tiia Krooks. Österbotten är ett långt och smalt område med många regionala skillnader, exempelvis i befolkningsstruktur och de sätt på vilka service produceras varierar.
Genom att förbättra vårt samarbete kan vi skapa äkta påverkningsmöjligheter och genom det skapa behovsenliga tjänster inom vårt område för alla åldersgrupper.
Den 14–18 mars firas den nationella hjärnveckan. I år är temat Tänk på din hjärna …
Verksamheten på hälsostationer i Vasa och Korsholm minskas under tiden 14-20.3.22 på grund av att …
Institutet för hälsa och välfärd THL har publicerat en rapport om ordnandet av social- och hälsovårdsservicen i Österbotten. THL utvärderar social- och hälsovårdsservicen varje år på uppdrag av social- och hälsovårdsministeriet, THL granskar social- och hälsovården nationellt, välfärdsområdesvis och för varje samarbetsområde för social- och hälsovården.