Till innehållet

Dygnet runt finns yrkespersoner på plats som ser till att den gravida, mor och barn mår bra: barnmorskor, förlossningsläkare, barnläkare, anestesiläkare och anstaltsvårdare. I förlossningssalen finns fem förlossningsrum, två observationsrum och en bastuavdelning. På Vasa centralsjukhus föds årligen ca 1200 barn.

Hos oss bemöts ni individuellt och ni kan alltid diskutera med barnmorskan om de önskemål som ni har angående förlossningen. Om det är något som ni blir att fundera över kan ni alltid kontakta förlossningen även efter att ni har åkt hem.

Förlossningsförberedelsen är till för er som väntar ert första barn. Då ni deltar bör ni ha minst 32 graviditetsveckor. Under förberedelserna håller en barnmorska föreläsning och tillsammans övar vi avslappning och andning.

Ni anmäler er till förlossningsförberedelsen genom nedanstående länkar. Vid varje tillfälle ser ni om förberedelsen hålls på sjukhuset eller på distans. Programmet säger till om tillfället är fullbokat. Sätt tiden på minnet – det kommer ingen bekräftelse på anmälningen.

Kom ihåg att avboka ert deltagande till forlossning@ovph.fi ifall ni blir sjuka eller inte kan komma! Har ni frågor gällande förberedelserna kan ni kontakta oss på ovanstående epostadress.

Förlossningsförberedelser på sjukhuset:

Förberedelserna hålls kl. 14-16.30 på Vasa centralsjukhus i små grupper. Samling sker i aulan vid sjukhusets huvudingång. För att delta i förberedelsen på sjukhuset bör ni vara friska. Under förberedelsen går vi även på rundtur på förlossningsenheten.

Förlossningsförberedelser på distans:

En gång per månad hålls förberedelse på distans via teams. Den här är speciellt lämplig om ni har en längre väg till sjukhuset, om förberedelserna på sjukhuset är fullbokade eller om ni annars önskar delta på distans. De som anmält sig till förberedelsen på distans får senast samma morgon som förberedelsen hålls en inbjudan men teamslänk till sin epost. Förberedelserna på distans hålls kl 14-16.       

Välkomna med!

Förberedelsekurser på finska och engelska finner du då du byter språk uppe i vänstra hörnet! 

30.3.2023 kl 14-16.30 Anmälning På sjukhuset

6.4.2023 kl 14-16 Anmälning På distans – teams

18.4.2023 kl 14-16.30 Anmälning På sjukhuset

9.5.2023 kl 14-16.30 Anmälning På sjukhuset

Förlossningsförberedelse för er som väntar tvillingar:

2.5.2023 kl 14-16 Tvåspråkig Anmälning På sjukhuset

3.10.2023 kl 14-16 Tvåspråkig Anmälning På sjukhuset

För mer information om graviditet och förlossning rekommenderar vi er även att bekanta er med:

Förlossningssalen – Vasa centralsjukhus

Läge

B4

Öppethållningstider

Dygnet runt

Kansli

06 213 2032