Till innehållet

De administrativa sekreterarnas huvudsakliga arbetsuppgifter är: sekreterare för översköterskorna, socialcheferna och överläkarna. Utöver detta finns det en mängd olika kontors-, personal-, informations-, ekonomi- och kommunikationsfunktioner.

Avdelnings-, byrå- och servicesekreterarnas centrala arbetsuppgifter:

  • Behandla remisser
  • Förverkligande av ordinationer
  • Transkribering av digitala och taligenkänningsdikteringar
  • Textbehandling och översättning av patientjournaltexter
  • Kundservice, samt
  • Arkivering och uppgifter i anknytning till dokumenthantering

Inom vår enhet är avdelningssekreterarna placerade ute på olika avdelningar och polikliniker. Transkriberingen är delvis centraliserat till skrivcentret. Översättningsteamet översätter patienttexter efter behov. De flesta avdelningssekreterare arbetar på vårdenheter.

På poliklinikerna är huvuduppgifterna kundtjänst, att ta emot patientanmälningar och kontrollera personuppgifter. Utöver dessa ingår i arbetsuppgifterna att svara i telefon och så kallat pappersarbete, inklusive t.ex. att ange priskategorier för besök i systemet och gå igenom daglig post.

På avdelningarna varierar kontorsarbetet en del beroende på avdelning, men till största delen ingår i arbetsuppgifterna på respektive avdelning att beställa laboratorieundersökningar och andra undersökningar som ordinerats av läkare under behandlingstiden, ordna med eventuell eftervård, samt boka tid.

Alla tillsvidareanställningar kommer att vara öppna på vår hemsida och i Kuntarekry. Vi behöver även sommarvikarier och korttidsvikarier.

Till lediga jobb i Kuntarekry (extern länk)

Ta kontakt!

Vi i Österbottens välfärdsområde är intresserade av praktiksamarbete med läroanstalter och vill gärna kunna utöka samarbetet. Vi har ersättningsbehov året runt. Ta gärna kontakt med oss om du är intresserad av en praktikplats eller var intresserad av att arbeta hos oss.

Vasa, Laihela, Korsholm, Vörå:

Tuija Hirvelä, servicechef, tuija.hirvela@ovph.fi, tfn 044 323 4806 

Jakobstad, Larsmo, Pedersöre, Nykarleby, Närpes, Kaskö, Kristinestad, Malax:

Heidi Luoma-aho, koordinerande serviceförman heidi.luoma-aho@ovph.fi, tfn 040 574 3315